Ingeborg Zillikens

Praktijkhouder Wilhelminapark Utrecht

Mijn naam is Ingeborg Zillikens, Fysiotherapeut en  Manueel Therapeut. 

Het mooie vak fysiotherapie beoefen ik nu al weer meer dan 30 jaar. Fysiotherapie heeft in de loop van de tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt en ook als therapeut heb ik mij verder kunnen ontwikkelen. 

Na een aantal jaar als algemeen fysiotherapeut te hebben gewerkt kwam er al snel meer interesse in klachten van de wervelkolom. In 1991 heb ik de opleiding Manuele Therapie afgerond. Door deze specialisatie heb ik een beter inzicht gekregen waardoor ik in staat ben een adequate behandeling te starten.

Sinds 2016 pas ik ook Dry needling toe. Dit  is een relatief nieuwe behandelmethode binnen de fysiotherapie.  Met behulp van een kleine flexibele naald  worden spieren aangeprikt, er ontstaat een contractie (twitch) in de spier, hierdoor kan de spier zich versneld en langdurig ontspannen waardoor de pijn afneemt. 

Met veel plezier wil ik met U te kijken naar uw klacht en adviseer en behandel ik, om zo samen tot een oplossing van uw probleem te komen.  

Wat mij aanspreekt in mijn werk is, dat ik veel contact heb met verschillende mensen en hun bijbehorende klachten. Met enthousiasme probeer ik mensen te activeren en te motiveren om het gewenste behandeldoel te halen . Mijn vakkennis en praktisch handelen zijn het uitgangspunt voor een goede behandeling, maar dit kan niet zonder de combinatie van de benodigde coaching en het geven van vertrouwen. 

Mijn levensmotto is “blijf bewegen om jong en mobiel te blijven ”! 

Specialisaties

  • Fysiotherapie
  • Manuele Therapie
  • Dry needling

Social Media

Registraties
  • BIG: Ja
  • CKR: Ja
Opleiding

Hogeschool van Utrecht
Fysiotherapie  1982

Manuele Therapie
1990

Academie voor psychotherapie
NLP
2004 – 2006

Dry Needling 2016

Medical Taping 2018

Werkervaring

Praktijkhouder
Fysiotherapiepraktijk Koningslaan
Augustus 1991 – Heden (23 jaar 2 maanden)

Lid van de Klachtencommissie
Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie
Februari 2008 – Heden (6 jaar 8 maanden)

Fanny Rothstein

Sinds een aantal jaren werk ik met veel plezier als fysiotherapeut.  Ik ben in 2006 vanuit mijn moederland Frankrijk naar Nederland gekomen om aan de internationale Hogeschool Thim van der Laan te studeren.  Mijn uitgangspunten als fysiotherapeut  zijn:  Samen met de patiënt achterhalen wat de oorzaken van de klachten zijn.  Aan de hand daarvan een effectief behandelplan opstellen.  

Tussentijdse evaluatie en bijsturing.

Ik hanteer zelf een bewuste levensstijl. Ik draag dit uit in mijn werk als fysiotherapeut. Veel klachten zijn gerelateerd aan een bepaalde levensstijl. Ik vind het belangrijk om dit mee te nemen in het behandelplan. Als fysiotherapeut zorg ik er voor dat elke patiënt individuele aandacht krijgt.

Social Media

Registraties
  • BIG: Ja
  • CKR: Ja
Opleiding

Internationale Hogeschool Thim van der Laan
Fysiotherapie
2009 – 2012

ZwangerFit®

2014: YVLO-ZwangerFit®, BevalFit en MamaFit

2016: YVLO-Mindfulness

2018: diastase

2019: bekkenklachten Cecile Rost

2020: dry Needling

YVLO babymassage

Werkervaring

Fysiotherapeut in verschillende praktijk

Zwanger-Fit: mede-eigenaar oprichtster