Zwanger-Fit bij praktijk Wilhelminapark in Utrecht

Wat zijn zwangerschapsgerelateerde klachten

Uw lichaamshouding verandert tijdens en na de zwangerschap. Dit heeft te maken met sterke hormonale veranderingen. Hierdoor kunt u last krijgen van uw rug en/of bekkenstreek. Dit veroorzaakt pijn en verstoort het uitvoeren van bewegingen zoals bijvoorbeeld lopen, lang zitten, lang staan, opstaan en het omdraaien in bed.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens een uitgebreide intake worden de klachten en de beperkingen die u ervaart in het dagelijks leven in kaart gebracht. Op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld.

Fysiotherapeute Fanny Rothstein is gespecialiseerd in het werken met zwangere vrouwen.

”Wat ik graag wil is zwangere vrouwen helpen om hun zwangerschap goed door te komen. Ik leer ze hoe ze met hun klachten om kunnen gaan in het dagelijks leven”.

Fanny geeft gerichte behandelingen en oefeningen. Dit kan tijdens een individuele fysiotherapeutische behandeling of in de vorm van een groepsles tijdens een zwangerschapscursus. Op deze manier kan ik de beste behandeling en begeleiding op maat bieden.

DIASTASE

Bent u zwanger of net bevallen en heeft u een grote ruimte tussen uw buikspieren (wellicht  voor uw gevoel een gat tussen uw buikspieren)?

Wat is een diastase?

Tussen de rechte buikspieren loopt een peesblad. De ruimte tussen de rechte buikspieren door het uitrekken van de peesplaat noemen we een diastase. De zwangerschap is de meest voorkomende gebeurtenis waarbij een diastase  kan ontstaan. Dit kan ontstaan door hormonale veranderingen, en/of een verkeerde houding, een verkeerde tiltechniek of door natuurlijke toename van de buikdruk (vergroting baarmoeder, gewicht van het kind etc…)

Hoe gaan we te werk?

Tijdens een uitgebreide intake  brengen wij samen in kaart  welke klachten en beperkingen u ervaart tijdens  het dagelijks leven. Na de intake voert de fysiotherapeut een onderzoek uit en op basis daarvan wordt  een behandelplan opgesteld.

Bij ons staat u centraal. U kunt tijdens de behandeling prettige individuele aandacht verwachten.

Fysiotherapie wilhelminapark

Fysiotherapie wilhelminapark

Fysiotherapie Wilhelminapark
Koningslaan 61
3583 GN UTRECHT

Ingeborg: 06-54684436

Fanny: 06-27593145

info@fysiotherapiewilhelminapark.nl

Fysiotherapie contact

Vragen over Fysiotherapie zwangerschap bijvoorbeeld zwangerschapsklachten of wilt u direct een fysio afspraak maken of heeft u andere urgente vragen? Fysiotherapie contact opnemen? Gebruik dan dit contactformulier of neem contact op via telefoon, email of kom gerust eens langs bij Fysiotherapie Wilhelminapark, fysiotherapie praktijk utrecht.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw bericht

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha